Thursday, January 31, 2013

Day 3/4- City Gate Outlets & Lantau Island Silvermine Hotel

Day 3 /4 check out from Eaton Hotel kul 11 or 12 kot, then terus nak ke Lantau Island tapi rupenye kena naik taxi sampai Tung Chung @ Citygate Outlets then tukat taxi biru ke Silvermine Beach Resort Lantau Island.  meh aku nak cite sikit...al kisahnye...
Masa kat KL lagi aku dah google "hotels near Disneyland" sekali keluar la few hotels and dekat Agoda tulis Silvermine Beach hotel ni dalam 6 km from Disneyland. so aku book la..book 1 week before pergi ye..sebab ade lah masalah tertentu sikit. So settle!
Eaton Hotel-Citygate Outlets (Tung Chung Mrt statiuon) aku beria-ria suruh naik mrt je tapi En Hazly n mama insist nak naik taxi..i is budget ok! hahaha naik taxi dari hotel ke Citygate dlm HKD200 kot mmmhhaaalll ko! tapi x pe la...naikla taxi jugak memandangkan beg2 yang besar. So dah sampai citygate kene la berjalan2 dalam tu ....jalan jalan pusing2 1 mall...x beli ape pun...hahahaha ingat nak cari handbag. tapi mcm mahal je..ade 1 coach bag tu..kat sanak after discount HKD3K..mahal tu! aku beli x sampai RM1K pun...bag longgok2 pun harga mahal2. Tapi orang shopping beria-ria la...
kat Citygate ni boleh simpan luggage kat Basement 2 ade locker..tapi x convenient la..so ramai orang tarik je beg diorang..me? En Hazly lepak Starbuck jage beg.

So dh jenjalan citygate..we all naik taxi biru nak ke lantau island..cceewwaahhh dalam kepala otak ingat 6km la...padahal.....indah khabar dari rupa..the journey took about 30 minits ye.! and the cost us around HKD 130 la mcm tu..we all bayar pakai Octopus card sebab ade duit lagi dlm tu and dh x pakai dah. Name tempat ni Mui Wo. Sebenarnye tempat nie memang tampat tourist..Matsalleh banyak sini..memang tempat utk merehatkan minda la..peaceful je...Hotel pun okay. Silvermine Beach Hotel..kalau musim panas..banyak la org bersidai kat pantai... ni sebab sejuk x de la org mandi manda.

CITYGATE




SILVERMINE BEACH HOTEL, LANTAU ISLAND
selain taxi, u oll boleh ke sini naik ferry dari Central straight ke Mui Wo, lagi senang.



















nice place. tenang je... hotel pun okay. kalau u olls ade mase extra la..baru kesini ye sebab agak jauh.
tapi we all berpuas hati.  the kids pun happy je.
next Day 5

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months