Monday, October 14, 2013

Tak berapa nak Pelangi la...

Semalam hari Ahad , x kemana pun. Duk umah je rehat2 tapi aku ni bila duk umah la macam2 benda aku nak experiment. So semalam try buat Rainbow cake. tapi tgk peti ais ade 2 warna je..ala buat je lah. Meh la kire campur2 warna.

Aku wat butter caje je...

Moist Butter Cake

2 cups caster sugar
1 cup butter
4 eggs
a pinch of salt
1 tsp vanilla
3 cups self raising flour

itu je...then when the batter is ready , separate into 3 bowls ( aku ade warna merah, oren and Kuning ) . so mix with colors the bakar. Aku bakar one by one, tapi bila dah separate kan jadi x banyak so bila letak dalam loyang jadi nipis la..so bakar dalam 10-15 minit (180c) je for each color. So aku dapat buat 4 color je.

then topping with butter cream. Cream cheese x de.



untuk 1st time trial , kira oklah kan?? hehehehe untuk minum petang.


Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months