Thursday, January 17, 2013

Hmmm..ok x?

aku baru balik dari money changer..aku rase most money changer kat KL ni kehabisan duit HK. aku siap tanya kat bank..pun tak de! hmm last2 kat JJ Equine Park nie ade..amin. tapi dia bagi aku duit ribu-ribu je..dia pun tak de duit small change.

aku pergi 6 hari 5 malam..(hmm lama giler), kalau sempat and kalau cukup duit kitaorang nak ke Macau one day trip je, naik ferry. hmm kalau sempat. Semua orang kata HK ni mahal..hmm MEMANG mahal pun!
hotel harga mahal bilik cinonet je, besar lagi bilik bibik.

1-4 days aku stay kat hotel Eaton Hong Kong , dekat area Nathan road, Kowloon. dekat dgn Jordan MRT.


then nanti nak gi jalan2 lantau island..pergi big buddha ke..city gate outlet ke, so ari 4 stay kat Silvermine Beach Hotel , dekat Lantau Island 6km from Disneyland.

then esoknyecheck out pagi2 then check in kat Disneyland plak pergi register dulu then letak bag kat lobby pastu gi main2..bile bilik dah ready baru gi masuk bilik


THAT'S will be out itenary laa, hopefully semua nye berjalan lancar.
semua booking hotel aku buat through Agoda kecuali Disneyland Hollywood hotel aku book through their website..senang..book ..pastu boleh modify reservation anytime.Ticket pun aku beli kat website Disneyland HK.

SEMUA dah settle, hanya bawa duit belanja je..rasa2nye 5kKHD cukup kan? cuukup kot Insyallah.

nak ke mana di HK semua aku dah google, and TQ to blogger Fillanie..iternary dia lengkap dgn panduan naik bas  n MRT..tq tq..

oklah bye


Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months