Thursday, January 3, 2013

Sri Ayesha Islamic School @ Bangi

eventho Affan is going to be 4 this year, aku dah start look see look see which school he will go to in kindie and primary. insyallah kalau kewangan menigizinkan me n en Hazly nak masuk kan all our anak2 into private school. I want to give the best for my children. insyallah. nak masuk international school x daappattt la kan..fees dia je dah boleh beli viva sebijik every semester. private skool lain pun mahal melampau...aku nak cari yg dalam kelas ratio student dgn teacher tue  one to one, so bila students sikit focus akan lebih and teacher senang nak kawal budak2 nie.
Dekat Bangi nie ade Al-amin and Sri Ayesha..al amin memang sekolah lah..dekat je dgn umah aku..5 minit sampai, sri Ayesha ni dekat belakang PKNS Bangi. pun dekat jgk lah..
aku baru kol sri Ayesha nak tanya2 kot2 ade waiting list ke kan...mane la tahu...
sesiape nak masuk sekolah ni kena daftar between februari - June then June or July they will call for placement test ..then baru lah tahu result..ini untuk kemasukan tahun berikutnye ye..
so kene buat 1 year early.

fees Sri Ayesya reasonable la jugak...boleh lah nak bayar...Insyallah dengan izin Allah.

Secondary School RM 590 per month (including food)
Primary School RM 490 per month (including food)
Kindergarten Full day RM 408 (siang kindie, petang daycare untill 6pm + incluuding food)
Kindergarten Half day RM 350 (untill 12.30pm + including food)

so oklah la kan price dia...tapi lagi 2, 3 tahun mesti price naik sikit. but the school is in shoplot , row of shoplots. maybe nanti ade perancangan nak buat school with facililities such as fields, etc.
ini i share info yang i dapat ye.
the school programme nampak macam bagus and ade few blogs yg from their students pun okay. all converse in english. AND their assembly pun in english.

SRI AYESHA BANGI.
03-89268951.

u want to know more  read this website
http://peacetracker.blogspot.com/

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months