Wednesday, January 30, 2013

Day 2- Big Bus Tour HK

Big bus tour nie worth it ok! HKD 380 per person and budak below 5 free for 24 hours ye.
x payah susah2 ..nak turn naik MRT. Tour bus ni akan bawa kite tour island and mainland termasuk tiket ferry nak ke mainland , tiket tram nak ke peak and tiket naik sampan kat Aberdeen fishing floating village.
Kitaorng dah naik peak tram so we all rugi kat situ je la. Bus ni bawa ke Stanley Market..siap ade guide lagi ye..tapi dgn pakai ear phone la. Kalau x salah ade 3 route. red, green n blue route.
kalau stay dlm bas je x kuar2, semua tour siap dlm 4 jam.


we all turun kat Stanley market je...lunch , jln2 situ. llaawaaaa ye view dia! kawasan elit! dekat HK ni rata2 penuh dgn maid je..maid speaking pun dh ade slang london! maid indon n filipin la byk. semua stock yang anta anak gi sekolah, pergi marketing and bawa anak jalan2 pun ad jgk. Gaji diorang dlm RM1800 duit kite ye..and ahad adalah hari holiday.

we all tunggu bus kat bus stop number 13- Temple Street bus sampai tepat jam 10.30am  (dekat je dengan Eaton Hotel ) 5 minit perjalanan.




Bus tour bermula



1881 Heritage 








 Ferry- Central
from island nak ke mainland


ini la booth Big bus..setiap tempat bus stop mesti ade orang dia. 
Stanley Market
view memang lawa!!








Aqeel with mummy
Sampan ride -Aberdeen floating restaurant









mase ni camera dah abis bateri..huhuhu ade yang gambar dlm phone mama n me..
sebab pukul 7pm malam bas akan stop kat Avenue of stars utk tgk lights show..sebab mase day 1 tu we all balik awal..hahhaha
straight lintas jalan guna Subway (lorong jalan kaki) pergi seberang ke Chung Kin Mansion...situ makanan halal byk..tapi all beriani la..indian, pakistan cuisine.
then we all jalan kaki straight gi hotel.. dlm 10 minit je la..
makan byk kan...sorang2 melantak nasi sepinggan..banyak ok! abis licin! we all order nasi putih 2, nasi beriani 1, fish curry and Tandoori chicken, 2 masala tea and 1 mineral. HKD 150-200.

OK nanti sambung Day 3 ye


Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months