Wednesday, January 9, 2013

i want cake mummy!

sekarang nie Affan dah Big Boy..huhuhuhuhu sekejap je kan? now tgk cartoon pun BEN 10...Spiderman...uuwwaaa....actually i don't like my kids to watch these kind of cartoons, bad influence betul la..sekarang dah pandai dush dush org...sikit2 buat gaya Bnen 10 sikit sikit nak panjat dinding...bahaya betul la..dah berapa kali dia wrestling adik dia...adik tu hehehe je lah...tapi sekali adik naik antu..ben 10 ke spiderman ke iron man ke terus ko lari terkangkang hahhaha adik trus kejar trus gigit je...! hhaa tahu takut!

now kids with gadgets x dpat dipisahkan lah..salah kite gak parents bagii je semua..tapi kalau x bagi..x de la arus permodenan kan? sekarang semua org pakai smart phones, android la... so in a way ddah terdedah kepada anak2 kite. ade pro n con la..pepandai la kite pantau nye ye..

now Affan dah x main game sgt..skrg nie dia sibuk youtube...sikit2 youtube je. ajar sekalai dua je trus dah pandai, dia belum pandai bace lagi so he will ask me to type for him...and mcm2 la dia explore..kat side bar you tube tu kan memacam ade...N dia dah terexplore  how to make a spiderman cake...dia click..then ade cara2 nak wat cake...ha ko hari2 dia tgk org buat cake..mcm2 cake la...captain america la...so everyday he keeps on asking me to make a cake. hhmm baiklah hajatmu akan ku laksanakan...
so bawalah dia pergi Ummi bakery kat Bangi nie..beli itu beli ini...ha ko! RM 81..ish ish...xpe la demi mu..
Christmas aritu aku dapat baking book...best!semua yang simple2 nye recipe..so we make butter cupkake je  tapi aku letak ground almond sikit bagi dia lagi moist.
sseddaapp la!!!!! with icing kaler2 lagi kan...memang marvellous!

suke sangat dia

butter cupcake

buttercream icing

the decorator...sambil decorate sambil jilat jari..yummy katenye

inilah hasilnye...

i budak baru belajar..so icing pun gigil2 je...hahahabut turns out ok.

AQEEL time nie tido so senang sikit la buat keje..but the minute je dia bangun trus panjat meja..and his okay! bagi dia rase icing tu ..dia x mo. he don't like mushy mushy ni..cake je dia makan.

sometime kena ade gak activity mcm ni with our children..bonding time!

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months