Tuesday, January 13, 2015

English Class Postponed


Assalamualaikum....

I have to stop English class for now until further notice due to my work load and i need to finish my Thesis.

Apologize for any inconvenience caused.

BUT 

For Adult class ( presentation skills,communication skills, email writing etc), you can call my mother 
Puan Norlia 012-3449320





Thursday, September 18, 2014

English Class still Available in Bangi.


Assalamulaikum semua....
Yeaahhh  I'm still around...
sory la ye..terlampau busy sampai tak berupdate blog...sampai thesis master aku pun tak siap2 lagi huhuhu...kalo tak nx week aku dah grad tapi apakan daya terpaksa postpone ke tahun depan.

Alhamdulillah semua nye berjalan lancar...

English tuition still available..... kalau ada sesiapa nak enroll still available tapi utk 1-2 slot on weekend only. Call me for further details 017- 2775422.

My English class is more on comprehension andcommunication  skills . Writing? yes! especially on essays.
But to learn English ,YOU don't be shy. Jangan malu-malu, kalau salah takpa, itu sebab kita belajar.

For adult , pun ada but the teacher will be my mother Puan Norlia Arshad, so far students yang belajar dgn my mom all are working adults, more on communication & presentation skills. For adult learner , you can contact her at 012-3449320

Thursday, July 24, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014



Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun dan maaf jikalau selamat ni ada terkasar bahasa.

Kalau sesiapa yang tahu rumah tu, jemput dtg ye utk mengeratkan silaturaahim.

Berhati-hati ye semasa nak balik kampun, bawa kete ikut had laju..jgn potong2.
Biar lambat asal selamat.


Friday, July 18, 2014

MH 17 - AL Fatihah



Al Fatihah to all Muslims in the flight MH 17 and may your soul rest in peace to others.

It is a tough year for Malaysia. We still haven't recovered  from what happen to MH 370, now we have another attacked with our National Airlines.

Kite kena Redho, bila Allah SWT berkata " kun fa ya kun" maka terjadi lah. 

Semoga tabah kepada ahli keluarga yg menanti kepulangan pulang anak, saudara, kakak, etc. Be storng!
Kita doakan mereka berada bersama org2 yang beriman.

Monday, June 16, 2014

Floria 2014 @ Putrajaya

Semalam kami satu family jalan2 ke Pesta Flora 2014 di Putrajaya. Mak aiihhh panas nye yaa ammpunn...tapi tetap nak pergi. 1st time ni kami anak2 beranak pergi.
Harga Tiket RM 3 utk dewasa je...kanak2 x byr. Org ramai tapi masih bleh dikawal.
Macam2 jenis bunga laaa and makanan pun banyak...









Sekolah aku pun ade masuk .....




Lepas tu kami ke area masjid besar, nak naik cruise Tasik. We all amik Dondang Sayang. kitaorg je yg naik..ala ala private gitu. 2 adult + 2 kids RM 54.

Happy Father's Day Daddy!!

sgt seronok budak2 ni

us
We enjoyed the day and we had so much fun. Kadang x semestinye nak kena p jauh, tempat yg dekat pun dah memadai.

ok bye

Friday, June 13, 2014

Little Big Club, Puteri Harbour JB

Last month on 24 May , we went to JB for Erni's Wedding. So dah alang2 ke JB, Moh le kite ke Little Big Club at Puteri Harbour. We all sampai pukul 2 mcm tu and LBC tutu pukul 6pm., maybe sebab kitaorg pergi tu bkn time school holiday so memang x ramai org. So memang sgt best utk kiddos berlari2. Tak besar pun tempat ni..mungkin belum develope sepenuhnya .

Tingkat 3 : Bob the Builder, Thomas Land, Pingu, Angelina Ballerina
Tingkat 2 : Hello Kitty World

Aku masuk yg tingkat 3 je, sebab anak aku boys, diorang x mau masuk tempat yg ade pink pink nie...







Ni kat luar..nice place to sit and drink sambil tengok kapal2 mewah
Overall utk budak2 they are all very happy and enjoy themselves so much.


Thursday, June 12, 2014

New Wall for the House

Harap maklum lah ru,ah aku ada 2 hero yg tgh melasak betul, so abis wallpaper korea di koyak nye...mase pasang mula2 dulu dalam 3 years ago still mahal harga nya but now u can get very cheap cheap price loorr....
Aku ada rezki lebih sikit so pergi la survey merata tempat and rumah aku buat tuition psg wallpaper so aku ty la dia. Murah u olls .... dia pasang satu hall umah dia dinding besar ..rm1600 je..besar ok dinding nye...
so aku pun try try la ty and pergi survey la kat showroom nye at Teras Jernang, Baiti Jannati Deco. Cari mereka di FB. 

Baiti Jannti tgh buat sale soo memang harga nye berpatutan. Rumah aku pemasangan nye mahal sikit la sebab diorang kn muka wallpaper lama and angkat kabinet tu. Tapi bagi aku harga nye stil muraaahhh.

Baiti Jannati 0115668665 or 0129902262

aku cadangkan pergi showroom mereka and cari sendiri sebab wallpaper start dgn harga rm49 and pakej2 lain  such as RM 499,599 Per wall.(3 roll-bidang kecik and 1 roll -bidang besar mcm korean)

Ok lah...byeee 

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months