Thursday, November 1, 2012

Raya Haji yang penuh Hikmah...

Assalamualaikum....

after alomost a week x berblog..now i'm back..!
I baru balik from Kelantan uuoolls....wahh panas terik kat sana...x ujan langsung.

oklah i nak citer ni..
Raya haji tahun nie..memberi makna pada my family. Nak dijadikan cerite...kisah benar ye..
on 23rd Oct. my deear kazen Najlaa.. yang merisik aritu tu.. jatuh bilik air then dia terus paralyse. from pinggang to kaki, before ni pun dia dah sakit dalam alomost 2 months la..sakit belakang katenye.. so dia assume angin dlm badan laa..so dia n En Tunang dia pun pergila urut sana sini. tapi x baik2. dah gi Medical check up semua..semua kate ok.sampai dia kene resign keje 24 hours  la..sebab sakit sngt. Sebelum ni dia sehat je..boleh drive, lompat2, jalan semua boleh la...tup tup now she can't do anything.

Semua nie jadi dengan cepatnye...zzzaaassss je. Klaau dia x jatuh dalam bilik air mungkin sampai sekarang kite x tahu perkara sebenar.
So after dia jatuh tu, Her mom Mamijah bawa dia straight gi Hosp. Selayang tapi Hospital Selayang MRI rosak so dia refer ke HoSP. Sg Buloh...boleh x?? ish ish.. then mamijah terus bara Najlaa gi Pusrawi..after MRI check itu ini ..still x nampak ape yg berlaku...dia kene warded tapi mamijah bawa balik jugak...due to financial ..because no insurance at all ..ok so malam tu bawa gi Homeopaty..check2 semua then ..Doctor Homeopaty kate kalau nak bawa dia jumpe Ustad pun bawalah. Ok lah..tomorrow to straight gi my house pergi jumpe Ustad Salleh from Darussyifa. Ok lah dalam perjalanan nan kesana tu sepanjang jalan Najlaa meraung2 sakit2 sambil nangis. Sampai umah Ustad lagi lah dia meraung.. ok ade GANGGUAN ...but Ustad kan dia takkan beritahu lah ape dia...so Ustad tu dh buat la kali pertama...then dia suruh pantau malam nie..Badan Najlaa jadi seberat2 beratnye even 3-4 orang lelaki nak angkat dia pun still payah.
So diorang pun stay umah I la, so malam tu lagi la teruk Najlaa...REALYY pity her..she in pain ..sseejjukk je satu badan...sampai pucat.. n dah nampak macam mayat. seejuuukk satu badan..
then esok pagi Ustad datang  tapi dia bawa assistant. so 2 Ustad ni datang lame jugak la...so yang mane ade kat umah tu ustad suruh baca yassin ramai2. then ustad2 ni bace tu bace ni..guna isyarat mata je, then after selesai semua Ustad kate benda dalam badan dia dah keluar InsyaAllah..tapi kalau petang ni dia sakit lagi bawa lah ke Hospital.
then petang tu Najlaa..still rase sakit belakang..so we all pun decide bawa dia ke HKL. Tapi malam tu muke Najlaa dah merah..badan pun dah panas...and automatic dia dh x berat...sebab bila kite angkat kaki dia dah boleh..kalau tidak sebelum ni nak angkat sebelah kaki pun x larat...

Now she still in HKL. Tingkat 2 WAD 6. Smalam pergi tgk dia..she looks better hanya dia Asma plak.. because paru2 dia still ade air ..ade tiub lagi kat dia untuk keluarkan air2 from paru2 dia..
BE STRONG NAJLAA...


So esok nye raya ..so mamijah kol kate doctor nak jumpe all family members...bederauuu semua orang... after doctor wat MRI lagi sekali but diferent part of belakang la..then one of her bone dah pecah...bone tu kosong....so dah tekan pade nerve dia..so thats y dia x rase ape2...so doctor nak wat MAJOR operation..nak masuk kan besi titanium kat dlam tulang yang kosong tu..
Seriau jugk bila dengar...then after ok semua... Najlaa kena pakai baju besi untuk support belakang dia....Najlaaa is getting married in January. .....besar dugaan dia...WE ALL ARE HERE WITH YOU K....jangan monyok2..jangan sedih2....kite semua ade untuk tolong adek...n to mamjah...pengorbanan mu x ternilai....mamijah pun kena kuat...and to the family...insyallah dugaan ni ade hikmah yang besar akan datang...Insyallah.

so we all raya tahun ala kadar je lah...




goomook....
kene kurus ni Nabila oooii...

we all berjubah raya tahun nie....

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months