Tuesday, October 1, 2013

Affan dah besar & Apple King Kindie.

My boy has grown up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aku kena terima hakikat ini....walaupun his only 4, but his maturity can be seen.
Dulu semua kalau beli baju mummy la beli..semua ikut taste aku. Sekarang tak lagi. He got his own taste and sense of fashion OKAAY! mummy u back off! Let me ...
Mummy hanya mampu pandang and keluar duit je lah... Daddy pun kena ikut la.
Sekarang kalau nk keluar baju semua amik sendiri..kalau pakai jeans mesti kena ade belt and HAAARRUUUSS spray perfume ok! Perfume mesti perfume silver! Hugo boss En Hazly. Then kalau baju koler mesti koler tu naik atas...or kalau ade butang mesti nak butang sampai atas..ala ala skema gitu hahaha
and now he only wants to wear character shirt...Ben 10 especially! Ko igt murah ke baju2 character ni...mahal oooo..stock t shirt kalau dah 50% pun dekat RM50. aku x leh beli satu mesti beli 2. Aqeel punbolh tahan gak sekarang dah pandai memilih baju and seluar. Kalau dia x nak cepat n kuat dia jawab NOO! Tolak nye tangan ko!

aku rase dh seminngu 2 gak la Affan keeps asking me to buy him Ben 10 Boots! Aku pun tak tahu mana dia tgk or dapat tau pasal boots! everyday ok! so last week pergi JUSCO wangsa maju , so dapat lah kasut nye..mmg tgl last pair and alhamdulillah ade member sale. Aku x member dh laammmaa x renew. so tanya2 la org ..hehehe ok set dapat! tq ye !

Ben 10 Boots

dress up by himself
Mat smart anak bujang aku ni! his favorite colour is green so semuanye green.  his been wearing the shoes all day and bila tgh duduk2 tu he keeps on admiring his boots! OMG OMG! his all grown up!
my boy! and last week jugak aku dah daftar dia Kindie. Aku try kindie lain. APPLE KING KINDERGARTEN depan  Red Wok Bangi , atas klinik Famili.

image 10

Bangi

1a, Jalan Kajang Impian 2/1,
Taman Kajang Impian,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.

T :  03-8926 3829
Mase aku pergi kindie ini time tu lebih kurang kul 11.30am so  tgh sesi belajar. So aku dapat tgk la macam mane programme. So far ok. English medium and they have mandarin! Thus kindie ade Cina , melayu and India so multi racial la. Bagus for Affan to make friends, socialize. Mase aku register ade 3 tempat kosong utk dapat early birds..10% every month.  In December nanti dioarang akan call kite untuk buat assessment nak tgk anak kite masuk class mana, because next year Affan 5 years old so nak tgk whether dia dah kenal huruf , numbers etc. Insyallah nak antar sekali Aqeel to the playschool nursery programme.
Monthly for 5 yo: dlm RM 240
Monthly for 3 yo : dlm RM 260
DPT EARLY BIRDS discount lagi..and registration fee nya x la mahal like before or Genius Aulad . GA dekat 2k OOO! Apple King baru dlm RM 800-900 per kid.
Nanti in December i update lag ye

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months