Wednesday, March 13, 2013

Fruits Trifle

Last week balim gombak..rutin mingguan. hahaha patutnye aku pergi class..tapi kelain plak..hahahha sorry prof2 sekalian.. Aku buka2 peti ais nampai swiss roll, then tanya mak custard ade ade x? jelly ade x? mak kate ADA. wahhh best tu.Jom kite buat Trifle. mak tak tahu ape dia..so mari lah kita tunjuk skill kat mak. Menantu Mak ni PANDAAAII! hahahha

Recipe:
Layer bawah A potong cake swiss roll and susun dlm mangkuk
Layer B 2 tbs tepung custard 4 tbs Sugar 1 tin susu sejat (ideal) air (aku letak setengah cawan je) tapi ikut lah ye nak pekat mana. so kacau semua..sampai jadi pekat dan berkilat..jgn stop kacau ye.. nanti dia akan jadi likat dah berkilkat2
Layer C 1 tin buah -tak mahu air nye ye Layer D (atas sekali) Jelly (aku pakai jenama NoNA. Perisa Rasberry. i bungkus jelly and 200ml air .
itu je very simple...! En Hazly makan sampai 2 kali!

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months