Tuesday, July 3, 2012

Zetty Liyana & Farhan wedding

This the wedding of my best fren since sekolah rendah sampai la sekarang..n father dia n my mom keje sama...so lagi la rapat...
Wedding ni style kampung...semua rewang...masakanan pun ssooddaapp...! Memang uncle ni orang Pekan Pahang..so dia ni memang org femes kat Pekan tu... so dia jemput SATU kampung...haa koo bayang kan wedding dia mcm mana meriahnye!

Zetty n Farhan ni kenal mase kat U..same course kot...skrang dua2 engineer..
si zetty ni demand adiah kat aku nie...slalu kol aku jgn lupe adiah aku  ye...nyampah i tau...hahaha..
nanti umah ko dh siap ko kena jemput aku datang makan!!! ko kn masak ok zetty!

si pengantin lelaki ni punye lah gugup sampai 3 kali lafaz ko!! kali ketiga tu lancar..satu dewan melepaskan keluhan n tepuk tangan!! nervous semua!hehe kelakor kelakor...
Diorang ni wat tunang n nikah sekali..so hantaran nye aku rase ade berbelas2 la...BANYAK!

inilah 1st time aku gi umah orng kawen...pelamin ditiup angin!! bukan sekali tapi 2 kali!!..Kalo aku dh menangis dah sambil nyanyi lagi "pelamin anganku musnah" hahahhaha tapi pengantin pompuan nye buat do no je...
pelamin sekarang kat ringan je...pastu pasang kat luar rumah..selalu org pasang belakang dinding tapi ini belakang nye lopong..amgin dah lah kuat! mase tengah makan tu..skali BUSH..pelamin jatuh...panic jap semua orang.. pastu dh betul2 kan dah..dalam 10 minit pastu jatuh lagi..kali ni teruk sikit..haa koo orang datang bawa dawai,paku segala hardware laa..tkat sini ikat sana tung tang tung tang siap...pelamin dh jadi KUKUH! takkan bergelora lagi...insyallah..

masakan memang sedap laa.. marvellous la!..n aku rase salam kaup pun lebat jugak... hahha nanti belanje kita orang makan ye...hehe


Zetty Liyana
kawen jugak ko ye...
pelamin nikah
tengah berdebar ni
lagi la berdebar
alhamdulllilah after 3 kali lafaz.. SAH!
Uncle Lee n Aunty Tina
parents of Zetty
the dias
the hantaran cuppies
hand bouquet-buat sendiri yee
the groom
kena bayar TOL-ikut adat Johor
                                                                                                                                                                                                                                   
sebelum naik pelamin TOL lagi!
                                                 
baru lepas!!
muke same kan?mate pun sepet je...

semoga berkekalan selamanye

                                        
montelnye saya...
Tak perlu mencari teman secantik Balqis, andai diri tak sehebat Sulaiman.

Mengapa mengharapkan teman setampan Yusof, jika kekasih tak setulus Zulaikha.

Tak perlu mengharapkan teman seteguh Ibrahim andai diri tak sekuat Siti Hajar.

Dan mengapa didambakan teman hidup bak Siti Khadijah, kalau diri tak sempurna Rasulullah S.A.W.

Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan, carilah kebaikan pada dirinya, dan bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya.

Tetaplah berdoa pada TUHAN agar DIA akan terus menjadi MILIKKU...
Congrats ye Zetty....wish u all the best...

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months