Thursday, July 5, 2012

Affan Field Trip-Pusat Sains Negara (Dinosaur)

Smalam 4 July, Nur Caliph Montessori buat lawatan ke Pusat Sains Negara ade Dinosaur LiVE! HMMM since anak aku toddler so mak pak di sarankan ikut..so me n hubby pun itot laa.. tapi we all jadi spy.
1st pepagi kul 8am antar dia gi skool..then from there diorang ke NCM Amanputra, so join both branch.. mase nie aku n En Hazly gi breakfast..so we all jumpe straight kat Pusat Sains.
Dalam kul 10am tu sampaila we disana. then i saw 2 big buses (bas persiaran, chhanteek ok) Hmmm patut la mahal fees untuk field trip nie...they charged us Rm 60 Per kid! then bila aku nak gi kaunter beli tiket aku nampak..below 3 ticket is FREE.. hua hua haa koo tetipu mak jemah.. hoho
tapi think positive je la... at least anak aku enjoy it and he learned to stand on his own. the main point is aku n En Hazly nak tengok mcm mane dia nye reaction... naik bas..line up...etc..
alhamdulillah we proud of u !! the teacher said, affan is better than 6 years old kid.. ! bangga la kejap..moment-mment mcm ni la yang PRICELESS.

Turun bas then line up, aku n En Hazly tengok dari jauh je...tapi kelakar la..n aku respect la teacher2 ni semua..Its not easy to look at 2-6 years old kids... tapi dr perhatian kami semua budak behave la... x de la yg lari sini lari sana... all good la..

Kalau u all nak pergi tgk Dinosaur ni pergi la...tapi dun expect much k..so paham2 je la maksud aku ye..

Mase sampai 10 am

follow from behind
Affan yg kat tepi tingkap tuuu...melangut.
bergerak masuk
he always with the teacher(yg tudung chocolate) tgh pegang tangan dia
Then mase nak masuk ni..aku n En Hazly..berlari2 then nyorok belakang tiang..kejap jenguk2
hahha kelakar betul laa...










tu je dinosaour world nye...huhu

then bila dh abis tu all the kids d bawa turun n main2 kat hall bawah tu..mase tu la we revealkan diri..duduk kat kerusi sampai dia notice..
hmm bila dh notice tu biase la kan...dh x mo dgr ckp dh...kids kan...but overall his was okay!
thats him
always with that teacher
mase ni dh gonggong titit..n mase ni gak la dia dh perasan we all
ramai2 main piano

suka dia main nie


ini ala ala u r on the moon , but for above 25kg only..baru bleh naik
makan time...nasi ayam
mase ni we all blah...biar dia makan with his frens..


eventho it's a bot pricey but it worth it! sangat berpuas hati dengan NCM. Insyallah kalau ade lagi field trip ni.. we will join again..insyllah

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months