Monday, January 9, 2012

Univrsal Studio Singapore- USS

It's been 2 weeks x tulis blog...I've been on holiday, emergency leaves. and so on....macam2 hal la..tapi semuanya dapat ditangani. Alhamdulillah...

On Christmas WE WERE IN SINGAPORE... memang kali ni just nak pergi USS sahaje...no shopping shopping..... so kebetulan plak Orchard Road banjir and jalan tutup so mmg x kesana la... we all pegi pun last minte so pusing2 round2 cari hotel memang la penuh.. and sgt la mahal...budget hotel pun bleh cecah $250 for family room... so we all stay in JB LA... actually JB pun penuh.....carinye cari jmpe la hotel biase2 je Seri Malaysia je kat Larkin..oklah...family room for RM 160...  (1 Queen . 1 single and 1 extra bed) oklah semua dapat katil... we all 5  adult and 2 kids..sgt selesa...

We all went to USS by car..drive2 ,luckily we have the singapore map book...hubbyku bace map navigate la n uncle aku Che ijam bawa kete... USS ni dekat dgn Sentosa Island.. n x jauh jugak la from Marina...  at first we all planned to enter USS on saturday 24th Dec... tapi aritu ujan jer...mendung jer....so we all pun jenjalan at Marina Bay shoppping mall.... jenjalan je okay x beli ape pun...menahan nafsu sebab in February my mom will go to London and Paris  so time tu la nak shopping all out..i kirim jer laa...x bleh pergi sebab keje...huhu..

so we all went to USS on ChristmaS Day!! seronok la Singapore kalau Christmas kan meriah ..dgn lip lap lip lap n with the Christmas tree...macam2 ada la...it  was super peak season so the ticket is quite expensive     $ 74 Sing dollar....per person ....child below 4 years old free.... nasib baik la anak2 aku baru 2 tahun and  11 bulan....so saveee la hehehehe.  5 adult cost us RM 1K ...!!! pejam mate je la bayar ....ketar tangan nie....but it was fun... USS nie x la besar mane ..kocik je but worth it to go...tapi untuk org dewasa la and budak2 pun utk yg dh besar...sebab kebanyakkan games semua utk yg tinggi lebih 130 cm keatas ...lebih kurang laa....

we stayed there form 12 noon until 8pm... show memang banyak laa tapi x sempat tgk semua sebab ade anak kecik kan..time diorng tido la baru la i n hubby cepat2 gi main2 nasib baik mama ikut..dia la tlg tgkkan bebudak...hmm tqtq..

















Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months