Friday, June 15, 2012

Conversation with Affan

diam x diam dah nak 3 tahun dh anak aku nie...
Affan ni talkative..kadang tah ape ape dia ckp...
kekadang speaking london, kekadang bunyi mcm korean...nanti keluat la oopa..aneyoo...ni bapak dia la ajar...sekarang aku tgh ajar dia mandarin ckit2..so at the same time aku boleh lah polish up my mandarin..

1
selalu amik dia kat skool around 12.30pm , x kira sape amik dia nany ke mummy ke.dia slalu tanya soalan ini,.dia akan berdiri kat pagar.
Affan:
where daddy?
Nanny or mummy:
work
Affan:
mummy? ini kalo nany amik la..
Nany :
work
sampai teacher dia ckap, dia mesti tanya soalan ni ye..everyday.
then dalam kete, nampak Econsave.
Affan:
Affan nak parking
Mummy:
No mummy have to go to work, after mummy come back then we go there OK?
Affan:
ok
selang beberapa saat dia ulang balik.
Affan:
Affan nak parking
Mummy:
No mummy have to go to work, after mummy come back then we go there OK?
Affan:
ok ..
(tapi kalo nany dia amik, mesti singgah Econsave la, Giant la) ishk ishk.. pastu bila anak aku amik 5 packs of vitagen, dia dh pening..hehehe
Then dia bertukar arah plak
Affan:
Affan nak watch layen(lion) Lion king
Mummy:
ok, take yourself, inside the dashboard.
Affan:
time ni dia excited la..mengelupur jap..but he know what i'm talking about.
bila start lion king..dia pun nyanyi la lagi circle of life...
2
dia tengah main2 ni, then ade lah dia wat salah...
Daddy:
I don't want to friend you
Affan:
sengih sengih senyum2 laa...nak amik ati
Daddy:
I don't want to friend you
Affan:
ok lah find(dlm ati dia kot)
after 10 minit
Daddy:
Affan pls take that? (something la daddy dia suruh amik)
Affan:
wat bodo je dia
Daddy:
ulang lagi ni -Affan pls take that?
Then Aunty aku tanya dia:
Affan, daddy asked u something tue..
Affan:
Dengan selambenye he reply
NO FREN!
Aunty, Nanny and aku:
terkejut la..n spontaeously ketawa laa..
geleng kepala daddy dia.
terkedu n impress with him.

hahaha..itulah AFan,, my talktive and smart Boy!
Yang si Aqeel..blum boleh cakap lagi...
faaveret word dia NANANNA DADADA...
Bile time nangis tue boleh sampai guling2 la tapi bila nampak makanan...ilang trus nangis tue..

my 2 sweet heart ni!
muah muah...

ok lah nak balik bye..!

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months