Wednesday, December 5, 2012

Nismah Wedding @ Kedah

Last week after keje trus berdesup ke Kedah...maaaiihhhh the journey took us almost 7 hours...tahu je la dgn hero 2 orang nie...kedepan kebelakang..jap jap gaduh jap berebut ipad "tom", jap jap tgk dvd..haaiiahhh haru biru..tu yang sampai demam2 nie.

Kedah was hmmm nyaman la..kalau x salah aku wedding Nismah ni dekat2 Air Itam Kg Sorok , Kedah. So diorang hidang kan makanan pun ala2 kampung la.

tu dia.....
ikan siakap,daging lembu, kambing, ayam..macam2 n ade gulai ikan masin nenas,
 gulai pisang n sup daging with air asam.
diorang sembelih masih subuh hari kenduri,,,so mmg sgt fresh.

Kuih seri muka yg DA BBBOOMMBB!!!!THE best so far la!
and tapai pulut itam. pejam2 mata la makan!

hari panas terik pastu dihidangkan dengan ABC...mmg nyaman je la tekak nie...

tapai pulut itammm ssseeddaapp
Makanan and  hospitalilty memang terbaik la...terima kasih ye Husairi and kaum kerabat..kerana sudi menerima kami sekeluarga yang mmg kaki makan.hahhahaha boleh repeat lagi tu malam tu for dinner. org ajak so jgn tolak la ye..
we all pergi all family kecuali family pengantin perempuan. huhuhuhuhu sian kan? sebab may aunty mamijah kena jaga Najlaa kat rumah so thats y diorang x pergi..x pe Nismah WWWEEE ALLLL ADE..meriahkan majlis nismah?  Akak tahu dihati kecil nismah sedih tp pandai awk sorok..! its okay to be sad, semua org ade perasaan tu. Tp semua enjoy la!









Lepas je abis kenduri ,semua berdusup balik umah mandi,solat jamak, then terus ke Padang Besar.. dalam sejam perjalanan la dr homestay kitaorg.. sampai2 PB . ujan selebat lebatnye!
jammm gile wooo..aku cakap ngan mama jom je redah..sebab PB ni bertutup, macam 1 mall kecik then dalam tu ade kedai2. Situ pun dah gile kitaorg membeli..hahahhaha dekat2 luar pun ade khemah2 tp ujan lebat kan? so x de la pegi.
Much better quality la dr Rantau Panjang, harga lebih kurang je. choices banyak la especially blouse lycra,dress lycra, seluar palazo...mcm2 la

sorry x de gambar..tgh nyoping kan so x teringat.

oklah bye!

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months