Monday, September 9, 2013

Puding Buah

ni aku buat hari sabtu pagi sebab ade org nak dtg beraya..minggu lepas adlah minggu terakhir org ziarah ziarah kan..so Saturday Aunty Azian dtg and sunday my neighbor Azrul dtg sebab mase wat open house aritu di x de. Aku x tangkap gambar pun.

but this is the recipe

Puding Buah

Agar-agar cap  burung 1 paket
air (ni petua aku dapat dr kampung, ukur air pakai plastic agar2 tu so 1 paket 1 air)
daun pandan sehelai
Gula (aku letak 3 senduk kecik) ikut korang lah
1 tin susu cair
1 tin buah

masak agar2 tu dgn air dan gula, masak sampai cair letak la daun pandan ye.
then  masuk kan buah dgn air buah sekali then tutup api masuk kan susu cair. (jgn masak ye sebab nanti cucu jadi cuddle2) so kacau and tuang lah dalam loyang ke bekas kaca ke.

itu je.. 10 minit siap. pastu masuk dalam peti sejuk la.

kacau kacai sampai cair

tutup api masukkan susu

then tuang dalam bekas.
pastu masuk peti ais.
SIIAPPPPP makan sejuk2 sedap..!

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months