Tuesday, September 3, 2013

27 !! it just a number... and Caramel Pudding

2nd September ...smalam was my Birthday...
pejam celik pejam celik dah 27 !!!
Alhamdullilah masih diberi kesempatan untuk masih di sini. Syukur.

Nasib baik smalam sekolah bagi Public holiday sempena merdeka so bercuti2 la di rumah.
Affan ajak wat cake but mummy not in the mood to bake la...so pikir nye pikir ape yg senang..so terpikir wat caramel. i x pernah buat ye ini first time nie.
Alhamdulilah menjadi!

resepi pun aku reka2 je...

Gula hangus

1/2 cup gula- gula tu masak atas api sampai dia tukar brown..jgn bagi hangit ye...pastu letak sikit air dalam 2 sudu.


so mase ni amik pengukus , amik pyrex ke ape...leak gula hangus tu n kukus biar panas


Puding
1 cup gula
5 biji telur
1 tin susu cair 
esen Vanilla

kacau semua sampai gula cair dan telur sebati...

pastu tuang batter ni dlam pyrex yg dah ade gula hangus tu...
kukus la selama 20-30 minit...

SIAP!!



TERBAAEEKKK!!!cuba lah resepi ni..mmg jadi! i gerenti!

dan
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
dapat ini from en Hazly
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


tetiba laki aku bagi aku VS...hooiihh i ni busuk ke....
huhuhuhu katanye kwn nye dr US bawa balik..n kebetulan lak beday bini dia kan si amik je lah...
bau nye nice..yg body mist tu seeddaapp....
bukan mak nye yg buka present tapi Affan n Aqeel yg rasmi kan dulu...habis satu badan dia spray...

huhuhuhu 
Tq SAYANG ...
MUAH MUAH

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months