Thursday, May 16, 2013




Aku nie grad je TESL, tapi bukannya nak jadi cikgu pun. Setakat part time- part time, I is OK! but for full time..oohhhhh NOOO lah. to me to be a teacher u need to be very passionate and lots of lots of patience! Kalau kau sekadar kerja dan ajar saja tapi kau tak mendalami nye..hmm hancuss... Sorry to say lah ye, kebanaykan yang aku tgk sekarang nie ialah cikgu2 cuma hanya sekadar menagajar sahaja sebab apa? sebab itu ialah pekerjaan. kerja n cukup bulan dapat gaji.

Nak jadi tenaga pengajar nie , kau kena buat ALL OUT! Be passionate and inspirational! baru lah anak murid boleh respect!

really agrreed with this!


As for me cukup lah hanya sekadar part time, aku suka macam nie. At least I didn't lost touch how to b a teacher. Aku suka bila dapat pujian dari parents, ckp anak dia ada improvement. That's why I'm still teaching, untuk mendidik anak2 ini menjadi lebih berdisiplin.

to all TEACHERS, LECTURERS, TUTORS, FACILITATOR, etc. Jasamu akan dikenang!

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months