Monday, July 1, 2013

Jualan Aaman di Seksyen 5, Bangi

ALHAMDULILLAH jualan amal yang berlangsung pada 29 Jun 2012 sabtu berjalan dengan lancar.
Jualan amal ini khas untuk warga 5E seksyen 5 tambahan , Bandar Baru Bangi. kite buat charity ni for Aman Palestin. Pada mulanya hanya nak jual karipap frozen je tapi tah macam mana boleh terpikir nak jual preloved items Affan , Aqeel n Raes (my kazen pun join). Rupanye barang2 anak2 kitaorang ni sangat lah banyak and all in good condition. Clarks shoes yang masa baby tu ade yg x pakai pun hahaha lupa la..tetiba nak pakai oohh dh x muat lah...simpan je la dalam almari. So daripada simpan je baiklah let go je.
Tapak kasut tu mmg mcm baru..Clarks, Osh Kosh, Adidas,Nike, etc.
then baju2 and jeans Pumpkin Patch, Mothercare etc. semua let go...Car seat ade 3 semua laku...pakai pun x lama...pakai mase diorang kecik je then bila dah besar semua x mo kena ikat. drpada berhabuk dalam stor baiklah jual jual. En Hazly baru je letak kat booth org dah grab dah..mane nak dapat wei..aku letgo rm 50 je..beli beratus2. elok lagi.

Ade macam2 gerai...my neighbor amik barang daru UK Clarks, Timberland , M&S, next etc..all brand new ye..shoes,boots, kasut laki,pompuan and kids..harga muratdari kedai la..murah dalam RM50-100 depends on design and leather..tapi memang murah dari kedai lah..

Gerai-Gerai
Clarks, Timberland etc 
preloved kids items
Karipap frozen
kuih raya
tudung, shawl
Nasi lemak, dadih, kuih2
Coconut shake and nasi ayam merah
kerepek2., rempeyek.
juice-juice buah dari Arab
Frame2 gambar yang di tampal kristal
books
Dnars skincare
baju2 budak-brand new


for a first timer yang menganjurkan event mcam ni, I can say JOB WELL DONEpada organiser la..oh ye YB Shafie Ngah (DUN BANGI) datang ye untuk merasmikan..sempoi je orang nye.

hasil jualan pada hari tu untuk gerai aku ..alhamdulillah RM650. Combine hasil jualan aku and k.ikin lah.. Not bad la kan...

so next time kalau ade acara macam ni...insyallah akan join lagi..nanti nak pergi cari barang2 preloved lain2  plak..

aku x tangkap gambar banyak tapi ade lah sikit...nanti aku amik from ipad. Ni gambar from my camera je 

Gerai kami No15
all the shoes

clarks

care seats..mase ni satu dah jual..x sempat amik gambar

cantik2 lagi kasut kitaorang



cantik nie dik....couple borong banyak..dpt discount pun byk


juice From Arab rm10 satu

tudung2 lawa jgk la 3-RM100

Baju2 ni pun laku giler..bile dah ujung2 tu tgl sikit je
3-rm100 kain pun cantik...aku pun membeli gak

gerai nasik lemak, dadih and kuih2

rempeyek

ini kedai yang x cukup tangan..punyelah laku COCONUT SHAKE!
semua yang meniaga pun dikalangan jiran2 dan rakan2 je..tapi semuanye okay! Tahniah kepada semua ye!



Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months