Wednesday, May 2, 2012

Weekend gateway in Malacca

Actually mama ade training in Melaka for 1 week, then saja je la booked apartment. Pastu last minit ofis dis pospon plak..hmm dah alang2 booked apartment pergi je la kan...

We stayed at Garden City Apartment (sebelah balai polis bandar hilir. Dalam website the aparment look very nice n nampak mcm baru..tapi actually apartment ni macam lama laa..TAPI...very clean ok!!well maintaned! Apartment yang we duduk besar n bersih. Aircond semua sejuk gileer.. 3 rooms apartment RM 360. Pool pun cantik n clean.

so petang tu we all went to Serkam makan mee bandung..u all cari je pasar malam serkam..kat situ ade warung jual mee bandung, meee rebus, mee goreng...the mee bandung memang TERBAEK! kuih kuih kampung pun sedaap kat situ.

after the mee bandung we all pi naik melaka river cruise RM 15 adult, RM 7 kids. Sape pernak naik cruise kat Singapore??lebih kurang mcm nie laa... it took about 30 minutes -return. The Cruise lalu kampung Molten , wow at nite cantek laa.. with all the lights..sgt cantek laa...

then, we all naik beca-trishaw. hmmm HAMPEH betul laa... it cost RM 25 per ride. aku ingat dia pusing la satu dataran pahlawan rupenye dari jety river cruise  sampai menara taming sari je...aku rase x sampai 5 minit je kot. Pastu di pit stop sekejap kat Kota A famosa suruh amik gambar. Aku tahu laa diorang guna kedrat tapi RM 25 tu agak mahal laa...

after that we all pi dinner, mase ni dah pukul 10 malam kot...selalu if datang melaka mesti makan ikan bakar kat Serkam la, Umbai, Alai, ettc. but this time we all try something new. Portugese Seafood. sedap laa..makanan dia lain la dari masakan kite... U all kena pergi Kampung Portugese. We all makan otak-otak, butter prawn with garlic, black pepper crab, devil chicken curry and fried rice.. itu pun dah kenyang sangat.

samapi umah terus tido!!!zzzzzzzzzzzz

Esoknya...AFTER checkout saje je la jalan2 gi Dataran Pahlawan...sopping2 sikit...pastu we all cari makan kat Pantai Puteri @ Tanjung Kling. sebenarnye mama nak gi cari ikan yg baru naik dr laut. memang banyak laa kat situ...harga sgt murah.... ikan putih2 je isi dia...ketam pun baru RM 27 sekilo..besar 2 plak tue...memang berbaloi baloi...!!!

Lepas tu terus shoot to Bangi..sampai je umah...terus masak chilli crab, tauchu ikan gelama, sayur dll. Wahhh weekend yang penuh dengan makan je...

Affan susun kasut....

AQEEL

AFFAN-x pandang kamera punn..

with Mak Tok Nana



with Tok wawa

view from our Apartment
 gambar yang lain nanti I upload ye...

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months