Thursday, November 24, 2011

Ombak Rindu..masih ingatkah anda?

cerita nie I read when I was in from 4 or form 5,mase nie semua org giler bace novel....novel dulu2 banyak yang best tapi sekarang tak tahu la plak, it's been a long time x bace malay novel...Ombak Rindu...dulu mase bace novel sampai berangan-rangan laa....hehehe those we're the days...Yesterday saw the promotion on Ombak Rindu, macam laayyyyyaaannn jgk citer nie sebab ade Aaron Aziz ...sejak Nora Elena makin popular Aaron Aziz nie....

Aaron Aziz - Hariz
Maya Karin-Izzah
Lisa Surihani-Milla

1 DEC 2011 -DITAYANGKAN DI SELURUH PAWAGAM DI MALAYSIA.


this is the synopsis from the novel:

Sinopsis : OMBAK RINDU IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months