Tuesday, November 15, 2011

Pengorbanan Aidiladha 2011

this year what a meningful but painful Aidiladha for me....did I mention that I have stones in my gullbladder??ade ke x der?hmmm lupe la, but anyway I hav that...before Puasa lagi aku dh masuk hospital and runs some test confirm la ade beberapa biji batu dalam hempedu aku...but after discharge from Serdang Hospital in early August , I still ok la...sakit sikit2 tu just ignore la...untill last week 4 nov ....itu dh 2 or 3 ari sakit la tapi wat x tau je tapi bila dh start muntah2...and my mom call my uncle (his a surgeon) and the doc say bring her to me...tidak membuang mase lagi la....after je kerje ,malam tu trusss we all gi JB...sampai umah Uncle Mail dlm kul 3 am.

dapat la tidur sekejap....then at 8 am dah pergi KPJ Specialist wat check up....I tot of full check up laa..with scan ke,x ray ker ,urine test ke... but different... the doc a.k.a unc. mail just tekan my perut then pergi check darah(result pun x kuar lagi tau) lepas tu akak nurse tu trruuss bawa gi operating theatre....fuuuuhhhh alll happen in glance je.!!!!sepantas kilat..!!!

dag dig dug jgk la hati nie, x sempat nak fikir ape pun doctor dah bius dah...trus tido....bangun2 dh tolak masuk bilik dah....bile difikir kan macam x caye je but its already happen kan...alhamdulillah ... dah la esok tu hari raya aidiladha... itulah perngorbanan ku....

sian shibam I demam dia mummy dia x der, bknnya lame 1 hari lebih je... ade 15 stones in my hempedu.....semua besar mcm biji lada hitam (besar ckit la dr lada itam) yang membuat rasa sakit tu sebab ade 1 stone besar dah masuk dlam hempedu, so doctor belah ckit lah hempedu tue utk kuar kan batu tue....

the operation takes around 30-1 hour je but the cost of the operation was $$$$ mahal jgk la...mahal lagi drpada beranak ceasar ok!!!

so we all beraya la kat JB....OK jgk la....so we will come back again next time to JB-Spore. thanks A MILLION to DR. Mohamad Ismail AND Aunty Nita and Siti sayang ye... and good luck in ur SPM YA...Insyallah u will score all A's ...

ta ta for now...

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months