Friday, February 17, 2012

Imigresen, 6p, Pemutih dan bla bla bla

minggu ni stress sgt dgn Agen maid aku!!!!!!!!!!!!! f####!!!! 6 bulan maid aku kerje dgn aku dia x siap2 kan2 lagi Permit dia. Bile kite kol dia sudah buat sudah buat, bila kite minta blck n white x bagi2, some times phone x jawb, off la...or dia mati kan line.!!! macam SI**!!!! sampai lah last date!! on 16 Feb 2012.! we got nothing..! So aku dgn suami minta la balik passport bibik n duit.. dengan selamber nye dia pulangkan balik passport n  duit 1k only..balance dia cakap nak bagi ujung bulan...bleh percaye ke?? if dia x bagi memng aku cari dia sampai lubang cacing!!!!

Then suami aku pun dengan bangga nye membawa bibik pergi imigresen. seawal 6 pagi dah tercongok beratur kat tingkat 4 imigresen Putrajaya. rayu punye rayu punye rayu...the officer said ur maid has been overstayed for 3 years n we have to blacklist her!!! WAT D FAK!!!! kiteorng pergi imigeresen utk berbicara dgn elok2..tapi layanan pihak jabatan imigresen sgatlah teruk!!!! dah la muke x reti senyum,,,ckp pun nak mrh2....Dah la we all kena bayar kompaun!!! pastu kena blacklist...
Mula2 we call imigresen diorang cakap dtg jer imigresen bleh bincang..bla bla..pastu diorang srh beli tiket utk bibik tu balik ( balik utk cop visa)  pastu jadi mcm ni plak...

my plan mcm ni: pergi imigresen dapat kan perlepasan utk bibik keluar Malaysia (sebab visa dia dah mati tapi passport dia idup lagi) then nak bawa dia pergi batam (ssebab the nearest n senang, naik ferry jer) then  kena stay sana 1 hari pastu balik la Malaysia balik with cop visa yg baru then bleh proceed wat permit... alih2 pergi sana diorang ni lain plak!!

Teraniaya betul!!!!! nak tak nak bibik kena antar balik jugak!! I got a very good helper...sgt bagus...kusut otak ni.... kat mane nak cari babysitter ke org jage ke taska ke last2 minute ni...!!!!!!! aku baru start keje insyallah next month baru tahu confirmation. Suami aku pun keje gak..bz dgn projek tu projek ni... mama plak bz jadi trainer pastu nak gi umrah ujung bulan ni..insyallah.. then aku plak baru register sambung Master aku...Research plak tu!! uuwwwaaaaaa kusut otak aku nie...

" Tak ape la bibik, bibik balik la dulu Madura tu nanti rayuan diluluskan kami ambik balik bibik. Insya Allah..." huhuhuuhuhuhu

if ade sesiape terbaca masalah aku ni..and ade org nak tolong calll la saya 0178797244..
Ya Allah permudahkan lah jalan kami ..Amin

Affan n Aqeel

Affan n Aqeel

Affan - 7 months (so cute ...)

Affan - 7 months (so cute ...)

Shibam Aqeel- 7 months

Shibam Aqeel- 7 months