ini aku buat pagi 1st January 2013! sebab ade extra roti perancis sebatang tu sebab terpikir nak buat puding roti,since umah mak x de oven so kite buat steam la.
1st time buat puding roti kukus ini...tapi hasilnya ssaannggattt sedaaapp!hahha puji diri sendiri plak tu!
lantak la aku masak haruslah aku puji!
aku amik dari blog cahaya hidupku.
Bahan-bahan
4
keping roti – dipotong kecil-kecil
1 tin susu cair (375 mL)
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanilla
2 sudu besar butter
Sedikit kismis
1 tin susu cair (375 mL)
2 biji telur
4 sudu besar gula
1 sudu kecil esen vanilla
2 sudu besar butter
Sedikit kismis
Cara-cara
1.
Masukkan telur, gula dan
esen vanilla di dalam bekas dan kacau hingga sekata. Masukkan susu cair dan
kacau adunan hingga sekata.
2.
Sapu
butter pada roti dan susun dalam loyang.
3.
Tuang
adunan ke atas susunan roti dan tabur kismis.
4.
Kukus
dengan api yang sederhana selama 20-25 minit.
pastu castard sos:
2 tbs tepung Castard
1 tin susu cair
2 tbs gula
esen vanilla
campur semua and kacau non stop sampai pekat n tidak berketul2.
No comments:
Post a Comment